^Do góry
  
  
  
Get Adobe Flash player

Gościmy

Odwiedza nas 80 gości oraz 0 użytkowników.

Klauzula Informacyjna - ochrona danych osobowych

Ochrona danych osobowych – Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679  z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, iż:

  1. Współadministratorami danych osobowych jest ZOMAPA S.C. Janusz Starzycki, Barbara Starzycka (Klub Malucha TUPTUSIE) oraz Niepubliczne Przedszkole „TUPTUSIE” Barbara Starzycka, 32-065 Krzeszowice, ul. Żbicka 91
    2) dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych, zgodnie z zawartą umową, Ustawą – Prawo Oświatowe 14 grudnia 2016r. z późniejszymi zmianami, na podstawie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Art. 6 ust.1 lit. c jeżeli będzie ciążył na nas obowiązek prawny oraz  lit. b gdy konsekwencją będzie zawarcie umowy, a także realizacja działań przed jej zawarciem, lit. a jeżeli będzie potrzebna zgoda
    3) dane osobowe przechowywane będą w czasie zgodnym z przepisami w/w Ustawy lub w oparciu o uzasadniony interes administratora
    4) odbiorcami danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa
    5) każde dziecko, za pośrednictwem swoich rodziców/opiekunów prawnych, posiada prawo do dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub odwołania uprzednio udzielonej zgody w zakresie, którym była udzielona bez wpływu na przetwarzanie przed jej odwołaniem
    6) dziecko, za pośrednictwem swoich rodziców/opiekunów prawnych, ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na adres: Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa
    7) podanie danych osobowych jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oraz w celu zawarcia umowy, w pozostałym zakresie jest dobrowolne, konsekwencją nie podania danych lub wycofania zgody na ich przetwarzanie będzie brak możliwości świadczenia usług.
    8) jeśli pojawią się pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania danych osobowych, a także przysługujących uprawnień, można się skontaktować z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
    9) Podane przez Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/ organizacji międzynarodowej, nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.
Copyright Tuptusie © 2015. Tuptusie Rights Reserved.